Om Föreningen

brukstämpel

Lögdö Bruk Intresseförening,
en förening med anor på väg in i framtiden

Lögdö Bruk Intresseförening bildades år 1986, cirka 200 år efter att arbetet på det anrika bruket upphörde. Syftet med föreningen är att värna och vårda den unika miljö som finns kring Lögdö samt bidra till att bygdens hantverksmässiga traditioner hålls levande och förs vidare. Föreningens målsättning är också att vara delaktiga till att Lögdö bruk förblir en arena för kultur och möten och nu har man tagit ett stort steg in i framtiden mot just detta. Från och med den 1:a januari kommer nämligen Lögdö Bruk Intresseförening att ansvara för uthyrningen av lokalerna på bruket. Hur föreningen ser på detta samarbete framgår klart och tydligt av kommentaren från föreningens ordförande, Nick Hübinette:

”Jag är överlycklig! Vi har fört en diskussion med kommunen en längre tid om detta samarbete och vi såg det som ett måste för att kommunen inte ska stänga ner bruket, året om. Vi får nu möjligheten att marknadsföra bruket bättre och med det kunna göra Lögdö bruk till ett mer attraktivt område, för möten av olika slag, för både företag och privatpersoner.”

Lögdö Bruk Intresseförening har fått en nytändning efter några år med mindre aktiviteter. Nu har de siktet inställt på framtiden och styrelsen är mer drivande än någonsin. Under 2014 har en egen hemsida skapats, en broschyr med information om föreningen och bruket har framställts och föreningen har dessutom hunnit med att lansera premiären för sin alldeles egna tidning, Lögdöbladet. Dessutom har styrelsen tillsammans med en stor skara medlemmar anordnat flera evenemang på bruket. Årets Lögdödag och Lögdö höstmarknad var två välbesökta inslag som dessutom i år slog rekord i både besökare och antalet knallar. Närmast på arrangemangs-kalendern blir servering på Medelpad Classic Ski den första februari och utöver detta evenemang så meddelar Nick Hübinette att nästa år har mycket att bjuda på.

”Vi planerar flertalet tillställningar på Lögdö bruk under 2015, utöver Lögdödagen och Lögdö höstmarknad har vi flera aktiviteter på gång. Vi har planerat både mindre och något större evenemang på bruket. Säkrast är att hålla utkik på vår nya hemsida www.logdo.se eller www.facebook.com/logdobruk för att inte gå miste om något.”

Kontaktuppgifter för ytterligare information

Nick Hübinette